Il Melograno

Società cooperativa sociale onlus

Filozofia në bazë të shërbimeve tona është të japë një përgjigje të organizuar dhe të integruar ndaj nevojave dhe të drejtave të njerëzve.

Ne zhvillojmë projekte të synuara dhe fleksibël të ndërhyrjes, të cilat janë të ndërtuara dhe të rimodeluara vazhdimisht nga ekipet e integruara të punës.

Ne jemi aktivë në sektorë të ndryshëm, duke na zënë: të miturit dhe familjet, njerëzit me aftësi të kufizuara, të moshuarit, shtigjet e përfshirjes sociale.

Me shërbimet e përfshirjes sociale ne promovojmë kapërcimin e barrierave kulturore, informacionit, fizikës, organizimit, burokratik – midis nevojave të qytetarëve dhe shërbimeve të llojeve të ndryshme të pranishme në territoret.

Gama e shërbimeve është e gjerë dhe prek njerëzit në një disavantazh, si dhe qytetarët e huaj: funksionon në rrjet me shërbime sociale profesionale, me shërbimet e vendosjes së punës, me agjencitë kryesore arsimore dhe me subjektet e sektorit të tretë për ndërtimin e integruar dhe projekte të vërteta gjithëpërfshirëse.

Ne i përmbahemi kartës së pritjes së mirë (ACI mirëqenie) dhe ne besojmë në një sistem të përhapur të pritjes për njerëzit emigrantë, të mirëpritur si përmes sistemit të mbrojtjes për pronësinë e mbrojtjes ndërkombëtare dhe për të miturit e huaj të pashoqëruar (siproimi), si në shërbimet e emergjencës së parë Mirë se vini (CAS).

Le të menaxhojmë, pastaj, të propozojmë – aty ku është e mundur dhe në bashkëpunim me organet publike dhe me një sërë kooperativash sociale të tipit B – shtigjet e praktikës dhe vendosjen e punës. Së fundi, për të lehtësuar integrimin, ne zhvillojmë shërbimet e kualifikuara më në fund për lehtësimin dhe ndërmjetësimin gjuhësor-kulturor, duke vepruar së bashku me shërbimet dhe brenda agjencive kryesore arsimore.

Adresë

Via Giovanni Pascoli, 17 – Novegro (MI)

Oraret e hapjes

Hene-Premte 08:00-13-00 | 14:00-18:00

Dhe 08:00-11:00

Adresa e postës elektronike

giusi.sciortino@coopeziosociale.org

Numër telefoni

Tel. 0270630724